Mulla on ollut pitkään unelmissa päästä opiskelemaan ja muuttaa Hämeenlinnaan. Kyllä, se Hämeenlinna on tässä avainasemassa eikä se opiskelemaan pääseminen. Tykkäisin että tuo kaupunki olisi sopivan etäisyyden päästä kotikaupungista Tampereesta, mutta sieltä olisi myös hyvät yhteydet pääkaupunkiseudulle missä pyörin lähes viikottain. Tuli lähdettyä yksi päivä spontaanisti visiitille lempikaupunkiini, ihan vain shoppailun ja syömisen merkeissä, viettämään kerrankin aikaa ihan yksinään. Monesti mietin että eihän kahviloissa sun muissa ole niin kiva istua nurkassa yksin ja katsella kun muut keskustelevat, mutta ei, se on toisaalta ihan mukavaa vaihtelua. Ei ole kiire mihinkään, on rauhallista olla omissa oloissaan.

IMG_20180721_180411_728.jpg

Aloitin päivän siis vaateostoksilla. Goodmanin kauppakeskuksesta löytyy monia hyviä vaatekauppoja ja se muistuttaa kovin paljon Itäkeskusta. Se on valoisa ja avara, pitkää käytävää ja portaita, mutta kuitenkin selkeä kunhan aina tajuaa kaupasta poistuessa miettiä niin että kummastakohan suunnasta tuli. Plussaa myös ruokakaupasta sekä useista ruoka- ja kahvitteluvaihtoehdoista.

Päädyin ostamaan H&M ihanan valkoisen löysän collegepaidan, Vilasta harmaan kevät/syystakin ja Bik Bokista alennuksella armeijanvihreän T-paidan. Jälkimmäisessä kaupassa oli paljon vaatteita -70%, vink vink!

IMG_20180722_112448_672.jpg
IMG_20180722_112437_726.jpg

Shoppailujen jälkeen nälkä kurnasi pahasti ja vaikka oli suunnitelmissa mennä johonkin "vähän parempaan paikkaan syömään", päädyin Raxin buffetpöytään. Siitä ateriasta saa niin monipuolisen ja jos ei oikein tiedä mitä tekee mieli, niin täältä saa vähän kaikkea. Salaattipöytä on kyllä rakkaus.

Lähdin kuljeksimaan sitten kaupungille etsimään kahvilaa, mistä saisi hyvää kakkua ja kahvia. Nopealla googlettelulla Cafe Kukko oli kovin hekumoitu. Se ei ollut edes kaukana Goodmanista. Siellä puntaroin hetken mansikka- ja mangojuustokakun välillä, joista päädyin ensimmäiseen. Tarjolla oli Kukon omaa tummapaahtoa, joten se tietenkin testiin. Mukava henkilökunta, vaihtoi vielä täysin tuoreet pannut tiskiin, ihanaa palvelua. Kakku oli loistava, ei yhtään liian makea, rapea keksipohja ja tuoreita mansikoita päällä. Mansikoihin oli kyllä jätetty vihreä osa, mikä oli vähän inha nylkeä pois lusikalla vaikka esin rohkeasti koitin syödä kaiken mitä on tarjolla. Tunnelma oli mukava, asiakkaita ei ollut paljon mutta musiikkia ei ollut teemaan sopivaa vaan aika levotonta. Ja kyllä, olen kunnon vessakyttääjä, aina pitää arvioida myös sen siisteys ja läpi meni.

IMG_20180721_180350_905.jpg

Kävin tämän jälkeen vielä pienellä sulattelukierroksella järvenrannassa. Hämeenlinna on kyllä kaunis varsinkin kesällä, niin vihreää ja vesistöt ovat kauniit. Paljon pieniä suloisia puistoalueita, mukulakivikatuja, vanhoja taloja...siellä on kyllä ihan oma tunnelmansa. Jokin siinä vain sykähdyttää elää luonnon vieressä, kuitenkin kaikki palvelut hyvin saatavilla. Kyllä minä joku päivä tänne muutan, ehkäpä jo ensi vuoden puolella jos hyvin käy...

IMG_20180721_180135_933.jpg
IMG_20180721_180205_413.jpg
IMG_20180721_180046_399.jpg