IMG_20180728_223119_374.jpg

Pakko jakaa teille aivan loistava ohje, kivaa vaihtelua normaaleihin kerma- tai voikreemitäytteisiin kääretorttuihin on täyttää torttu puhtaasti omenalle ja ripauksella mausteita!

POHJA
4 munaa
2 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

TÄYTE
6 omenaa
2 rkl vettä
kanelia ja sokeria maun mukaan

 

  1. Laita uuni lämpenemään 200 C.
  2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää ne varovasti nostellen muna-sokerivaahdon sekaan.
  4. Kumoa taikina leivinpaperin päälle pellille ja paista 8-10 min tai kunnes kypsä.
  5. Tee täyte, kuori omenat ja paloittele ne astiaan.
  6. Lisää vesi ja kuumenna mikrossa/liedellä n. 5 min.
  7. Soseuta pehmenneet omenat ja mausta.
  8. Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle.
  9. Kun jäähtynyt, levitä täyte ja kääri torttu rullalle. Anna vetäytyä.
  10. Nauti!

Tein vielä tuollaisen kanelivaahdon päälle ja koristelin viinirypäleillä, että torttu saisi hieman kakkumaisemman ulkonäön ja hyvähän siitä tuli! Ei kannata arkailla maustamisen kanssa, kanelia kannattaa laittaa reilusti ja sokeria myös, jos omenat ovat vähänkään happamia. Tulee paljon maistuvampi.

VINKKI! Jos tuntuu ettei leivinpaperi meinaa irrota tortusta, laita päälle vaikka kylmäksi kasteltu leivinliina, johan helpottaa eikä repeydy!
VINKKI2! Eikä kääriminen meinaa onnistua? Laita jokin este (vaikka se kostea leivinliina) alimmaisen leivinpaperin alle stoppariksi ettei se lähde liikkeelle ja vain vedä itsestä poispäin saadaksesi tortun rullalle.